Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU - Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı, Ankara Prof. Sağıroğlu, ülkemizde bilgi güvenliği, siber güvenlik ve büyük veri bilimi, analitiği, güvenliği ve mahremiyeti konularında çalışmalar yapmaktadır.
Bilgi Güvenliği, Siber Güvenlik, Yapay Zekâ, Makine Öğrenme, Casus Yazılımlar ve Korunma Yöntemleri, Büyük Veri, Etkin Bilişim Teknolojileri Kullanımı, Ulusal Atıf İndeksi gibi konular ile uluslararası konferans bildiri kitabı editörlükleri olmak üzere 20’nin üzerinde yayınlanmış kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplardan sonuncusu “Büyük Veri Analitiği, Güvenliği ve Mahremiyeti” olup ülkemizde bu alanda yayımlanan ilk akademik kitap olup, açık kaynak olarak okuyuculara sunulmaktadır.
Biri amerikan patenti olmak üzere 4 patenti, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde yayınlanmış makalesi ile 300’e yakın ulusal ve uluslararası yayımlanmış bildirisi ve 4.000’e yakın atıfı bulunmaktadır. Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi (www.dergipark.gov.tr/ubgmd) ile International Journal of Information Security Science (www.ijiss.org) dergilerinin baş editörlük görevini yürütmektedir. Ayrıca aylık yayımlanan CyberMag Dergisinin de editörüdür. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (www.iscturkey. org), IEEE Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (www. ubmk.org), IEEE Uluslararası Makine Öğrenmesi ve Uygulamaları Konferansı Büyük Veri ve Siber Güvenlik Oturumu (www. icmla-conferences.org/ icmla2017), Büyük Veri Analitiği, Güvenliği ve Mahremiyeti Ulusal Kamu Çalıştayı (bigdatacenter.gazi.edu.tr), Ulusal Siber Terör Konferansı (www.siberteror.org), Açık Veri Türkiye Konferansı (www.acikveriturkiye.org), Siber Güvenlik ve Savunma Çalıştayı (www.iscturkey.org) gibi konferansların başkanlığını veya eşbaşkanlığını yürütmektedir.
Bilgi Güvenliği Derneği (BGD), Türk Bilim Araştırma Vakfı (TÜBAV), Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER) Kurucu Üyesidir. İki dönem, BGD Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TÜBAV Genel Başkanlığı Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü gibi görevleri yürütmüştür. BTK, Havelsan ve Kişisel Verileri Korumu Kurumuna danışmanlık yapmıştır. Gönüllü olarak pek çok sosyal projeyi de yürütmüş olan Sağıroğlu, TÜBİTAK, Avrupa Birliği, BAP gibi Bilimsel Araştırma Projelerinde görev almıştır. Ulusal ve uluslararası konferanslarda, Bilgi Güvenliği, Büyük Veri, Siber Güvenlik ve Savunma, Yapay Zeka, Biyometrik Uygulamalar, İnovasyon Kültürü Oluşturma gibi konularda davetli konuşmacı olarak seminer ve konferanslar vermektedir. Halen; Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, FutureTech Genel Müdürü, BIDISEC Merkez Laboratuvarı Sorumlusu, Yüksek Öğretim Kurulu Siber Güvenlik Çalışma Grubu Üyeliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yazılım Sektörü Çalışma Grubu Üyeliği, Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve II. Başkanı gibi görevleri yürütmekte olup, şu an için ise Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir.
Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Araştırma ve çalışma alanları arasında Bilişim sistemleri, eğitim teknolojileri, e-öğrenme, web tabanlı eğitim, uzaktan eğitim, eğitim yazılımı tasarımı, makine öğrenmesi, veri madenciliği, bilgi güvenliği, siber güvenlik, yenilenebilir enerji sistemleri, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, meslek standartları ve mesleki yeterlikler v.b. konular bulunmaktadır.
Yukarıda bahsedilen konularla ilgili kitap, makale v.b. çeşitli yayınları ve ICMLA, ICRERA, SMART GRIDS v.b. düzenlediği Ulusal ve Uluslararası düzeyde Konferanslarda düzenleme kurulu üyesi görevleri bulunmaktadır. Devlet ve özel sektör tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli projeleri yürütmüştür. Tübitak, Sanayi Bakanlığı, Kösgep, Ulusal ajans v.b. kuruluşlarda hakem, panelist ve Komisyon Üyesi v.b. görevleri yürütmektedir.
Halen Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta, Yüksek Öüretim Başkanlığı (YÖK) Uzaktan Eğitim Komisyonu üyesi olarak ayrıca Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Programları (TÜRTEP) Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Dr. Ahmet KILIÇ
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kurul ÜyesiBilgi Teknolojileri alanında, bir çok ulusal ve uluslararası toplantı, sempozyum, kongre ve çalıştaya katılmış, eğitimler vermiş, çok sayıda makale, kitap ve raporun hazırlanmasında yer almıştır. Özellikle internetin ulusal ve uluslararası yönetimi, internet regülasyonları, internet içerik düzenlemeleri, internet hukuku, internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konularında çalışmalar yapmaktadır.
Dr. Mustafa KÜÇÜKALİ
Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu
Trabzon’da doğmuştur. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Bilgisayar Eğitimi Bölümünden mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Eğitimi Anabilim dalında yüksek lisansını, Teknoloji Eğitimi Anabilim dalında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1992-1995 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında bilgisayar öğretmeni olarak çalışmıştır. 1995-2006 yılları arasında Gazi Üniversitesi Bilgisayar Eğitimi Bölümünde öğretim görevlisi, bölüm başkan yardımcılığı, yazılım eğitimi anabilim dalı başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.2006-2015 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda uzman olarak çalışmıştır.
2015-2016 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Bilgi İşlem Başkanı olarak görev yapmıştır.
Bilgi Teknolojileri alanında, başta bakanlıklar olmak üzere kurum ve kuruluşlarda eğitimler vermiştir. Yazılım ve otomasyon projelerinde danışmanlık yapmıştır. Ulusal, Uluslararası dergi ve sempozyumlarda makaleleri yayınlanmıştır. Bilgi Teknolojileri ve internetin bilinçli, güvenli kullanımına yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.
Halen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Daire Başkanı olarak görev yapmakta olan Mustafa KÜÇÜKALİ Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
1976 yılında doğan Tuba Uğraş, 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi, Enformatik programında “Türkiye’deki Dijital Yerlilerin Yeni Medyayı Kullanım Alışkanlıklarının Bilgi Toplumu Bağlamında İncelenmesi” başlıklı tezi ile 2012 yılında tamamladı. İstanbul Üniversitesi, Enformatik programında yaptığı “Çocuklarla Birlikte Dijital Oyun Tasarımında Üretim-Öncesi Aşama: Katılımcı Tasarım Yaklaşımı” başlıklı tezi ile 2018 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2001 yılından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Araştırma alanları arasında İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Çocuk-Bilgisayar Etkileşimi, Katılımcı Tasarım, Eğitim Teknolojileri ve Bilgisayarsız Bilgisayar Bilimi yer almaktadır.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Yazar Rize doğumludur. İlköğretimini Rize’de ve lise öğrenimi Ordu’da tamamlamıştır. Lisans öğrenimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde tamamlamış ve mezuniyetinin ardından 3 yarıyıl bilişim teknolojileri öğretmenliği ve ilçe formatör öğretmenliği yapmıştır. Yüksek lisans öğrenimini Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Georgia Üniversitesi’nin Öğrenme, Tasarım ve Teknoloji (Learning, Design, and Technology) programında 2012 yılında, doktora öğrenimini ise Anadolu Üniversitesinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi programında 2019 yılında tamamlamıştır. 2014 yılından beri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde bulunan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde görev yapmaktadır. Yazarın ilgi alanları arasında mobil teknolojilerle öğrenme, teknoloji kabul modeli, bilgi-işlemsel düşünme ve anlamlı öğrenme gibi konular yer almaktadır.
Doç. Dr. Engin Kurşun, Atatürk Üniversitesi
Dr. Engin Kurşun 1999-2003 yılları arasında Atatürk Üniversitesi, Eğitim
Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde lisans
eğitimini tamamlamıştır. 2004-2011 yılları arasında ODTÜ’de araştırma görevlisi
olarak görev alan Kurşun, doktorasını, bütünleşik olarak, 2011 yılında Fen
Bilimleri Enstitüsünde tamamlamıştır. Kurşun, 2009-2010 yılları arasında
İngiltere Açık Üniversitesinde ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmıştır. 2012
yılından beri Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Bilgisayar
ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta
olup, aynı zamanda Şubat, 2013 – Eylül, 2016 tarihleri arasında Atatürk
Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM) müdür
yardımcılığı görevini yürütmüştür. 1 Nisan 2019 tarihinden buyana Atatürk
Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığını ve Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve
Uygulama Merkez (ATABAUM) müdürlüğünü yürütmektedir. Doçentliğini 2017 yılında
Açık ve Uzaktan Öğrenme alanında alan Kurşun, Açık ve Uzaktan Öğrenme, Güvenli
İnternet ve İnsan Bilgisayar Etkileşimi alanlarında çalışmalarına devam
etmektedir.
Öğretim Görevlisi Önder YILDIRIM, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Önder Yıldırım 2004-2009 yılları arasında Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. 2009 yılında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev alan Yıldırım, 2010-2013 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 2013 yılında Atatürk Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde doktora eğitimine başlayan Yıldırım, Tez aşamasında bulunmaktadır. Aynı zamanda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Yıldırım, Akademik olarak İnternet Riskleri, İnternet Becerileri, Robotik ve Kodlama, gibi 21. Yüzyıl becerilerinin gerektirdiği alanlarda çalışmalarına devam etmektedir.
Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim
Teknolojileri Eğitimi Bölümü
2003 yılında Gazi Üniversitesi, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi,
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuştur.
Bütünleşik doktorasını 2011 yılında ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri
Eğitimi Bölümü’nde tamamladı. Doktora sırasında Iowa State Üniversitesi, Öğretim
Programları bölümünde 1 yıl ziyaretçi araştırmacı olarak yer almıştır. 2012
yılında doktora öğretim üyesi olarak başladığı Atatürk Üniversitesi, Bilgisayar
ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde, 2018 yılında doçent ünvanını almış
olup halen bu göreve devam etmektedir. 2018 yılında Atatürk Üniversitesi
Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitiren Karakuş Yılmaz, 2019 yılında
başladığı Atatürk Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümüne devam
etmektedir. Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Metodoloji Destek Ofisi’nde
“makale yazma”, Öğretme ve Öğrenme Merkezi (ÖGEM)’de ise “oyunlaştırma” üzerine
öğretim üyelerine eğitimler vermektedir. 2009 yılından bu yana Avrupa çapında
güvenli internet politikaları üretmek için yürütülen EU Kids Online ve
devamındaki projelerde görev almaktadır. 2012 yılından bu yana “güvenli İnternet
kullanımı” konusunda pek çok şehir ve kurumda seminerler vermiştir. Çok sayıda
makale, bildiri ve kitap bölümüne imza atan araştırmacı “güvenli internet
kullanımı”, “dijital oyun tabanlı öğrenme”, “oyunlaştırma”, “insan bilgisayar
etkileşimi” üzerine çalışmalar yapmaktadır.
Hacettepe Üniversitesinde öğretim teknolojileri alanında öğretim üyesi olarak çalışan Süleyman Sadi SEFEROĞLU lisans eğitimini “Radyo-TV” ve “Eğitim Bilimleri” alanlarında Ankara’da tamamladı. ABD’de Columbia Üniversitesinde 1989 ve 1993 yıllarında Yüksek Lisans dereceleri ve 1996 yılında doktora derecesi aldı. Columbia Üniversitesinde araştırmacı olarak eğitimde bilgi teknolojilerinin kullanımı konusunda doktora sonrası çalışmalarda bulundu.
1998 Yılında Hacettepe Üniversitesinde çalışmaya başlayan Dr. Seferoğlu halen aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde görev yapmaktadır.
"Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı" isimli bir kitabı bulunan Dr. Seferoğlu “Siber zorbalık, Sosyal medya, Yeni teknolojiler ve öğrenme, Öğretmen yeterlikleri, Çevrim-içi öğrenme, Mobil öğrenme, Çevrim-içi öğrenme, Bilgi güvenliği” vb. konularda yazılmış kitap bölümlerinde ortak yazarlık yaptı. Eğitimde teknoloji kullanımı, e-öğrenme, teknoloji politikaları, öğretim materyalleri tasarlama-geliştirme, hizmet öncesi ve hizmet-içi öğretmen eğitimi, İnternet risk ve tehditleri, sosyal medya, çocuk ve medya mesleki ilgi alanları arasındadır.
Milli Eğitim Bakanlığı
Fatma Kübra ÇELEN lisans eğitimini Gazi Üniversitesi, Endüstriyel Sanatlar
Eğitim Fakültesi, Bilgisayar Eğitimi Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans
derecesini Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar ve
Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalından, doktora derecesini de
Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar ve Öğretim
Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalından aldı.
Eğitimde teknoloji kullanımı, e-öğrenme, çevrimiçi öğrenme, çevrimiçi mesleki
gelişim uygulamaları, güvenli İnternet kullanımı, çevrimiçi riskler, bilişim ve
etik, İnternet tehditleri, İnternet bağımlılığı, sanal zorbalık gibi konularda
ulusal ve uluslararası düzeydeki kongrelerde bildiriler sundu. Bu konularda
ayrıca ulusal ve uluslararası dizinlerde taranan dergilerde yayımlanmış
makaleleri bulunan Dr. ÇELEN çeşitli kitap bölümlerinde de ortak yazarlık yaptı.
Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
1982 yılında Adana'da doğmuştur. İlköğrenimini İsmet İnönü İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra, meslek hayatına avukat olarak başlamıştır. 2008 yılında avukatlığı bırakarak, sırayla Beykent, Çukurova ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültelerinde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2008 yılının Aralık ayında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medeni Hukuk Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. Doktora tez çalışmaları için on altı ay Almanya Ruprecht Karls Universität Heidelberg bünyesinde bulunan, Ausländisches und Internationales Privat- und Wirtschaftsrecht Enstitüsü’nde misafir araştırmacı olarak yer almıştır. 2015 yılının Mart ayında, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Doktora Programından mezun olmuştur. 2017 yılı Ağustos ayından bu yana Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Sicile kayıtlı arabulucudur. Evli ve bir erkek çocuk annesidir.
1985 yılında Semerkand’ta doğdu. 2003 yılında kazandığı Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O’dan 2009 yılında lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Nörolojik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programında başladığı yüksek lisans eğitimini 2011 yılında tamamladı. Özel Nesli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon ve Özel Buca Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinde birer yıl ve İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise 3 yıl olmak üzere toplam 5 yıl fizyoterapist olarak görev yaptı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kardiyoloji Anabilim Dalı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programında doktora eğitimine başladı. 2017 yılında madde bağımlı bireyler üzerinde yaptığı “Madde Bağımlılığı Tedavisi Gören Ergenlerde Lomber Stabilizasyon Egzersizlerinin Solunum Fonksiyonları ve Fiziksel Uygunluk Üzerine Etkisi” doktora tez çalışmasıyla doktora eğitimini tamamladı. 2014 yılından İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne Araştırma görevlisi olarak göreve başlamış olan Mustafaoğlu, 2020 yılı itibariyle İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Başta nörolojik fizyoterapi, kardiyopulmoner fizyoterapi ve genel fizyoterapi alanlarında olmak üzere madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve oyun bağımlılığı üzerine bilimsel çalışmalar ve projeler yürütmektedir. Mustafaoğlu, Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Türk Toraks Derneği ve European Respiratory Society üyesidir.
1989 yılında Adıyaman’da doğdu. 2003 yılında Adıyaman Lisesi’nde (Yabancı Dil Ağırlıklı) başladığı lise eğitimini 2007 yılında mezun olarak tamamladı. Lisans eğitimine 2010 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde başladı. 2014-2016 yılları arasında önce özel sektörde ardından kamu hastanesinde (İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi) fizyoterapist olarak görev yapmıştır. 2016 yılında ÖYP kapsamında Harran Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümüne araştırma görevlisi olarak atanmış ve lisansüstü eğitimlerini tamamlamak üzere İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’na görevlendirilmiştir. Yüksek lisans eğitimini 2018 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Ortopedik rehabilitasyon, kas-iskelet sistemi problemleri ve teknoloji bağımlılığı, konuları üzerinde yoğunlaşan Zeynal YASACI İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmektedir.
1998 yılında Aydın Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Donanım alanından mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde başladığı lisans hayatıyla birlikte girmiş olduğu teknoloji yolculuğunu eğitim teknolojisi disiplini ile birleştirdi. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Teknolojisi alanında 2005 yılında yüksek lisansını, 2012 yılında ise doktora eğitimini tamamladı. 2002-2011 yıllarında Ankara’da Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta dereceli okullarda Bilgisayar Öğretmeni olarak görev yaptı. 2011 yılından itibaren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde görev yapmaktadır. 2014-2015 yıllarında TÜBİTAK 2219 Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Eğitimde Teknoloji Kullanımı üzerine Amerika’daki Western Illinois Üniversitesi, Öğretim Teknolojisi ve Tasarımı bölümünde araştırma çalışmalarını yürütmüştür. Erasmus+ kapsamında 2018 yılında Polonya UTP Üniversitesinde, 2019 yılında Çek Cumhuriyeti Ostrava üniversitesinde ders verme hareketliliğine katılmıştır. Bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanımı üzerine birçok ulusal ve uluslararası makale, bildiri ve proje çalışmaları bulunmaktadır.
1981 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Yabancı Dil Ağırlıklı Tuzla
Lisesi’nde tamamladı. 2000 yılında kazandığı Sakarya Üniversitesi İşletme
Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu. Sakarya Üniversitesi’nde Üretim Yönetimi ve
Pazarlama alanında yaptığı yüksek lisans eğitimini Veritabanlı Pazarlama
alanındaki teziyle tamamladı. Fransa’da Savoie Ticaret ve Sanayi Odasının kurmuş
olduğu École Supérieure de Commerce Chambery İşletme Okulunda MBA eğitimi aldı.
2007 yılında Sakarya Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.
Aynı yıl başladığı Doktora Eğitimine YÖK Bursunu kazanarak 1 yıl boyunca Kanada
Alberta’da Athabasca Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma Merkezi’nde devam
etti.
Eğitsel Sosyal Yazılımların Uzaktan Eğitim Ortamlarında Kullanımı üzerine
yazdığı doktora teziyle 2013 yılında doktorasını tamamladı. Aynı yıl Yrd.Doç.Dr.
olarak Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde göreve başladı.
Bölümün kuruluş çalışmalarında aktif rol aldıktan sonra, 2014-2015 eğitim
öğretim yılında TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursuna hak kazanarak Kanada
Ontario’da bulunan McMaster Üniversitesi DeGroote Business School’da Bilişim
Sistemleri alanında araştırmalarda bulundu. Ekim 2015’de Sakarya Üniversitesi
İşletme Fakültesi Akreditasyon ve Dış Paydaşlardan Sorumlu Dekan Yardımcılığı
görevine getirildi. İş Dünyası Danışma Kurulu, İş Yatırım Borsa Simülasyon
Laboratuvarı, Casper ERP SAP Business One Laboratuvarı ve İşletme Enstitüsünün
kuruluş aşamalarında aktif olarak yer aldı. Akreditasyon ve kurumsal strateji
geliştirme faaliyetleri kapsamında yurtdışında konferans ve seminerlere katılan
Dr. Adem AKBIYIK, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcılığı, İşletme Enstitüsü Müdür
Yardımcılığı ve Akreditasyon Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. TOBB Sakarya
ili Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı olarak da çalıştı. Uzmanlık alanları;
Proje Yönetimi Metodolojileri, Metin Madenciliği Uygulamaları, Eğitsel Sosyal
Yazılımlar konuları olan Dr.Öğr. Üyesi Adem AKBIYIK lisans, yüksek lisans ve
doktora düzeyinde dersler ve sektöre yönelik eğitim ve seminerler vermektedir.
1990 yılında Eskişehir’de doğdu. Lise eğitimini, 2004 yılında başladığı Eskişehir Anadolu Lisesi’nden 2008 yılında mezun olarak tamamladı. Aynı yıl, Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimine başladı. Bölüm üçüncülüğü derecesi ile 2012 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında, Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı. 2013 yılında başladığı yüksek lisans eğitimini, “İşletmelerde bilişim teknolojisi gelişmişliğinin ölçülmesi: Sakarya örneği” başlıklı tez çalışması ile 2015 yılında başarı ile tamamladı. 2016 yılında Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde doktora eğitimine başladı. Çalışmalarını, 2018 yılında misafir araştırmacı olarak kabul aldığı Kassel Üniversitesi Research Center for Information System Design (ITeG) araştırma merkezinde 3 ay boyunca sürdürdü. İlgi alanları teknoloji/insan etkileşimi, teknolojik bağımlılıklar, bilişim meslek kültürü ve bilişim sistemleri tasarımı konuları üzerinde yoğunlaşan Tuğba Koç halen daha Sakarya Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam etmektedir.
1987 yılında Afyonkarahisar/Sandıklı’da doğdu. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ana bilim dalından mezun oldu. 2010 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı farklı okullarda sınıf öğretmeni olarak çalışmaktadır. 2017 yılında Microsoft Harikalar Yaratan Öğretmenler yarışması Teknoloji Kahramanları kategorisindeki beş finalist arasına girdi. 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Teknolojileri bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Web 2.0, eğitim teknolojileri entegrasyonu, öğretim teknolojileri, bilgi işlemsel düşünme ilgi alanları arasında yer almaktadır.
Ahmet Çubukcu, PhD, PMP® lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, yüksek lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve doktora eğitimini Gazi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında tamamladı. Şu an Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde, inovasyon yönetimi ve yeni ürün geliştirme, proje yönetimi, teknoloji yönetimi, dijital medya pazarlaması, bilişim hukuku ve e-işletme üzerine dersler vermektedir. Kendisi aynı zamanda Türkiye’nin kurumsal inovasyon çözümleri üreten ilk ve tek firmasının kurucu ortakları arasında yer almaktadır. Söz konusu ürün, HAVELSAN (inovasyon.havelsan.com.tr), Farplas (https://farklifikirler.farplas.com), Opet Fuchs (https://informotion.optfuchs.com), TOFAŞ (http://tofasfikirkumbarasi.com/) ve Tat Gıda (https://tatiyifikir.com.tr) gibi Türkiye’nin önde gelen işletmeleri tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Çubukcu, açık inovasyon üzerine Türkiye’de ilk lisansüstü tez çalışmasına imza atmış olup bu alanda uzun yıllar bilgi birikimine sahiptir. Doktora çalışmalarını da aynı alan üzerine tamamlamıştır. 11 sene kamu ve özel sektör tecrübesinden sonra akademisyen, girişimci ve kurumsal inovasyon yönetimi danışmanı olarak kariyerine devam etmektedir.
İpek Tok, 2006 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Bölümü’nden mezun oldu. 2010 yılında aynı üniversitenin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Basın ve Yayın Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. 2013-2017 yılları arasında Anadolu Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Hâlen, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.