Dr. Abdulkerim GÜN
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Dr. Abdulkerim Gün, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamlamıştır. “Bankacılık Sektöründe Çalışanların İş Doyumları Üzerine Bir Araştırma” başlıklı tez çalışması ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri yüksek lisans programından mezun olmuştur. Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde “Kamuda İstihdam Edilen Engellilerin Yaşam Memnuniyeti: T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Örneği” başlıklı tez çalışması ile tamamlamıştır. Dr. Gün, sosyal politika, dezavantajlı gruplar, bilgi teknolojileri, dijital bağımlılık, çevrimiçi mahremiyet, internet güvenliği, dijital oyunlar gibi alanlarda akademik çalışmalar yapmaktadır. Halen, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda Kurum Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olup, Gazi Üniversitesi'nde de misafir öğretim üyesi olarak Çalışma Yaşamı ve İnsan Kaynakları Yönetimi dersini vermektedir.
Dr. Şahin BAYZAN
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Dr. Şahin Bayzan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda bilişim uzmanı olarak görev yapmakta ve Güvenli İnternet Merkezi Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Lisans eğitimini Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi'nde tamamlamış, yüksek lisansını Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde, doktora eğitimini ise Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü'nde tamamlamıştır. Ayrıca, Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Gazi Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümlerinden mezun olmuş ve Ankara Üniversitesi Adalet Programı'ndan ön lisans derecesi almıştır. Dr. Bayzan, dijital vatandaşlık, dijital okuryazarlık, yapay zekâ okuryazarlığı, siber suçlar, bilişim etiği, çevrimiçi mahremiyet, siber zorbalık, güvenli internet ve internet güvenliği gibi alanlarda akademik çalışmalar yapmaktadır. Türkiye genelinde internetin bilinçli ve güvenli kullanımına yönelik öğrenci, öğretmen ve ebeveynlere yaklaşık 500 eğitim ve seminer vermiştir. Ayrıca, Türkiye'de güvenli internet hizmetinin oluşturulması, Güvenli İnternet Merkezi, İnternet Yardım Hattı ve İnternet Bilinçlendirme Merkezi’nin kurulmasında aktif rol almıştır. Halen Gazi Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak Dijital Okuryazarlık ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı dersleri vermektedir.
Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Gazi Üniversitesi Yapay Zekâ Araştırma Merkezi Müdürüdür. Bilgi güvenliği, siber güvenlik, büyük veri bilimi ve analitiği, yapay zekâ, makine öğrenimi gibi alanlarda çalışmalar yapmaktadır. 20’nin üzerinde kitabı bulunan Sağıroğlu, son olarak "Yapay Zekâ ve Büyük Veri Kitap Serisi" adlı 3 ciltlik bir çalışmayı yayımlamış, serinin yeni ciltleri üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca, açık kaynak içerik üretimine katkıda bulunmaktadır.
br/>Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, biri Amerikan patenti olmak üzere 5 patente sahiptir. 100’den fazla ulusal ve uluslararası indeksli dergide makalesi, 300’e yakın bildiri ve 10.000’e yakın atıfı bulunmaktadır. Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi (UBGMD) ve International Journal of Information Security Science dergilerinin baş editörüdür. Daha önce CyberMag Dergisi'nin 2 yıl süreyle editörlüğünü yapmıştır. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (www.iscturkey.org), IEEE Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (www.ubmk.org), IEEE Uluslararası Makine öğrenmesi ve Uygulamaları Konferansı Büyük Veri ve Siber Güvenlik Oturumu (https://www.icmla-conference.org/), Akıllı Şebekeler Ulusal Çalıştayı, Büyük Veri Analitiği, Güvenliği ve Mahremiyeti Ulusal Kamu Çalıştayı, Ulusal Siber Terör Konferansı, Açık Veri Türkiye Konferansı, Siber Güvenlik ve Savunma Çalıştayı (www.iscturkey.org) gibi konferansların başkanlığını veya eş başkanlığını yürütmektedir.
br/>IEEE Blockchain Initiative Turkey Başkanı ve Bilgi Güvenliği Derneği (BGD), Türk Bilim Araştırma Vakfı (TBAV) ile Geleceği Önemseyenler Derneği (GNDER) kurucu üyesidir. BGD Yönetim Kurulu Başkanlığı, TBAV Genel Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca FutureTech Genel Müdürü, BIDISEC Merkez Laboratuvarı Sorumlusu, YÖK Siber Güvenlik Çalışma Grubu Üyesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yazılım Sektörü Çalışma Grubu Üyesi olarak görev yapmıştır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Havelsan ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu gibi kurumlara danışmanlık yapmıştır TÜBİTAK, AB ve BAP gibi projelerde yer almış, gönüllü sosyal projelere katkı sunmuştur. Bilgi Güvenliği, Büyük Veri, Siber Güvenlik, Yapay Zekâ ve İnovasyon gibi alanlarda ulusal ve uluslararası konferanslarda davetli konuşmacı olarak seminerler vermektedir.
Öğr. Gör. Dr. Dilek NAM
Sakarya Üniversitesi
Dr. Dilek Nam, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden 2001 yılında mezun olmuştur. 2008 yılında İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamlayan Nam, 2019 yılında aynı üniversitede doktora eğitimini bitirmiştir. 2009 yılından beri Sakarya Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Nam, insan kaynakları, çalışma ekonomisi ve uzaktan eğitim alanlarında akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Detaylı bilgi: https://dnam.sakarya.edu.tr/
Prof. Dr. Mehmet Barış HORZUM
Sakarya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum, 2001 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden lisans derecesi ile mezun olmuş ve aynı yıl fakültede araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlamıştır. 2003 yılında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını, 2007 yılında ise Ankara Üniversitesi’nde Eğitim Teknolojisi alanında doktorasını tamamlamıştır. 2014 yılında doçent, 2020 yılında ise profesör unvanını alan Horzum, Sakarya Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü gibi önemli pozisyonlarda görev almıştır. 2024 yılında Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atanan Horzum, halen bu görevini sürdürmekte ve eğitim teknolojileri, dijital öğrenme ve uzaktan eğitim alanlarında akademik çalışmalarına devam etmektedir. Detaylı bilgi: https://mhorzum.sakarya.edu.tr/
Dr. Zeynep ZELAN
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı
Dr. Zeynep Zelan, 2003 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olmuş, 2006 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2023 yılında “Kültürel Bellek ve Sosyal Medya İlişkisi” başlıklı doktora tezi ile doktor unvanını almıştır. Medya sektöründe uzun yıllar televizyon program yapımcılığı ve yönetmenliği yapan Dr. Zelan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda iki yıl görev yapmış, 2014-2018 yılları arasında ise Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde iletişim uzmanı olarak çalışmıştır. 2018’den bu yana Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda iletişim uzmanı olarak görevine devam etmekte olup, sosyal medya kullanımı, dijital diplomasi, veri güvenliği ve dijital gazetecilik konularında kamu çalışanlarına ve öğrencilere eğitimler vermektedir. Akademik çalışmalarını da aynı alanlarda sürdürmektedir.
Gülbahar AYTEKİN
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Gülbahar Aytekin, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olmuştur. Çalışma hayatına medya ve iletişim sektöründe başlamış, program yapımcılığı, dergi yazarlığı ve genel yayın yönetmenliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2016 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde bulunan Güvenli İnternet Merkezi'nde görev yapmaktadır. İnternet ve sosyal medyanın bilinçli ve güvenli kullanımı ile dijital medya okuryazarlığı konularında çalışmalar yürütmekte ve eğitimler vermektedir.
Doç. Dr. Salih GÜRBÜZ
Necmettin Erbakan Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
Doç. Dr. Salih GÜRBÜZ, göstergebilim, siyasal iletişim, kurum imajı ve itibarı, dijital tanıtım, göç ve uyum, kişilerarası iletişim ve sosyal medya iletişimi alanlarında çalışmaktadır. 2011 yılında başladığı doktora çalışmalarını, 2016 yılında "Milli Eğitim Bakanlığının Kurumsal İmaj Algısı: Konya Örneğinde Bir Saha Araştırması" başlıklı teziyle tamamlamıştır. Bu tez, bakanlıkların kurumsal imaj algısı üzerine Türkiye’de yapılan ilk çalışma olarak önem taşımaktadır. 2020 Kasım ayı itibarıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde akademik kariyerine doçent olarak devam eden Gürbüz, 2017 yılından bu yana bölüm başkanlığı görevini de yürütmektedir. 2017 yılında doktora tezine dayanan "Kurum İmajı Bileşenleri ve Belirleyicileri" adlı ilk ulusal kitabını yayınlamış; ayrıca 2017, 2018 ve 2019 yıllarında uluslararası kitaplarda araştırma yöntemleri, dijital tanıtım ve halkla ilişkiler üzerine bölümler yayınlamıştır. Detay için https://www.erbakan.edu.tr/personel/8991/salih-gurbuz
Prof. Dr. Bayram Oğuz AYDIN
Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi
Doç. Dr. Bayram Oğuz AYDIN, iletişim, halkla ilişkiler ve sosyal medya alanlarında uzmanlaşmış bir akademisyendir. Kriz iletişimi, görsel iletişim etiği ve sosyal medyanın bilgi akışındaki rolü gibi konularda ulusal ve uluslararası düzeyde akademik yayınlar yapmıştır. Dijital propaganda ve çevrimiçi topluluklardaki ideolojik eğilimler üzerine araştırmalar yürüten Aydın, bu alanlarda yayımlanan çok sayıda kitap ve makaleye katkı sunmuştur. Ayrıca, uluslararası akademik dergilerde editörlük yaparak, iletişim çalışmaları alanında önemli bir akademik katkı sağlamaya devam etmektedir. Detaylı bilgi için https://w3.sdu.edu.tr/personel/11949
Arş. Gör. Beyzanur DİKMEN HOŞBAŞ
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Arş. Gör. Beyzanur DİKMEN HOŞBAŞ, 2016 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak görev yapmıştır. 2022 yılında yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak bilim uzmanı unvanını almıştır. Aynı yıl, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamıştır. Halen Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine devam etmektedir. Detaylı bilgi için https://uskudar.edu.tr/akademik-personel/beyzanur-dikmen-hosbas
Dr. Öğretim Üyesi Zeynal YASACI
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Dr. Zeynal YASACI, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden 2014 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. 2016-2021 yılları arasında İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da araştırma görevlisi olarak görev yaptı. İnönü Üniversitesi İktisadi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Detay bilgi için https://havis.harran.edu.tr/zeynalyasaci
Doç. Dr. Rüstem MUSTAFAOĞLU
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi
Doç. Dr. Rüstem MUSTAFAOĞLU, 2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'ndan mezun olmuştur. 2011 yılında aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Nörolojik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2010-2014 yılları arasında çeşitli rehabilitasyon merkezlerinde ve İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fizyoterapist olarak görev yapmıştır. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kardiyoloji Anabilim Dalı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programında doktora eğitimini başarıyla tamamlamıştır. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Mustafaoğlu, 2020 yılında Dr. Öğretim Üyesi, 2021 yılında ise doçent unvanını almıştır. Nörolojik fizyoterapi, kardiyopulmoner fizyoterapi ve genel fizyoterapi alanlarının yanı sıra, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve oyun bağımlılığı üzerine bilimsel çalışmalar yürütmektedir. Mustafaoğlu, Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Türk Toraks Derneği ve European Respiratory Society üyesidir. Detaylı bilgi için https://avesis.iuc.edu.tr/rustem.mustafaoglu
Arş. Gör. Gizem ATEŞ
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Arş. Gör. Gizem ATEŞ, 2016 yılında Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nden (%100 İngilizce, tam burslu) mezun olmuş ve aynı üniversitede İşletme Bölümü'nde çift anadal programını tamamlamıştır. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde Uluslararası İşletmecilik Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olup, doktora tez aşamasındadır. 2024 yılında Lund Üniversitesi School of Economics and Management bünyesinde araştırmacı olarak görev yapmıştır. Halen İnönü Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. Detaylı bilgi için: https://avesis.inonu.edu.tr/gizem.ates
Prof. Dr. Cemalettin AKTEPE
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Prof. Dr. Cemalettin AKTEPE, 1993 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi'nde aynı alanda doktora derecesini almıştır. 2010 yılında Georgia State University Middle East Institute’de araştırmacı olarak görev yapmıştır. 1994-2017 yılları arasında Gazi Üniversitesi'nde akademik kariyerini sürdüren Aktepe, halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nde profesör olarak görev yapmaktadır. Detaylı bilgi için: https://avesis.hacibayram.edu.tr/c.aktepe
Arş. Gör. Behiye CANBAZ
Ostim Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Arş. Gör. Behiye CANBAZ, Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olmuştur. 2023 yılında Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde Mobil Artırılmış Gerçeklik Teknolojileri üzerine yaptığı tez çalışması ile yüksek lisansını tamamlamıştır. Halen aynı üniversitede doktora eğitimine devam etmektedir. 2017-2019 yılları arasında Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde içerik geliştirme alanında çalışmış, 2019-2021 yılları arasında bilişim teknolojileri ve yazılım öğretmenliği yapmıştır. 2022 yılında Piri Reis Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapmış, 2023 yılından itibaren Ostim Teknik Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Giyilebilir teknolojiler, uzaktan öğrenme ortamları ve büyük veri gibi alanlarda araştırmalar yapmış olup, akademik çalışmalarına bu konularda devam etmektedir. Detaylı bilgi için: https://www.ostimteknik.edu.tr/yazilim-muhendisligi-bolumu-ing-1247/936
Doç. Dr. Nursel YALÇIN
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi
Doç. Dr. Nursel YALÇIN, Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Bilgisayar Eğitimi Bölümü’den fakülte ve bölüm birincisi olarak mezun oldu. Hemen ardından mezun olduğu bölümün Yazılım Eğitimi Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atandı. Bir yıl süreyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda Temel İngilizce Hazırlık Eğitimi gördü. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlayarak önce öğretim görevlisi doktor ve hemen ardından da yardımcı doçent doktor kadrosuna geçti. Yalçın, birçok projede araştırmacı, akademik danışmanlık, teknik destek ve eğitici olarak görev aldı. 2005 yılında Leonardo da Vinci Mobility Avrupa Birliği Projesi kapsamında araştırmacı olarak İspanya’da bulundu. Birçok kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet içi eğitimler, kurslar ve seminerler verdi. Ulusal ve uluslararası dergilerde, kitaplarda, konferans, kongre ve sempozyumlarda da çok sayıda yayınları bulunan Yalçın, hâlen Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde Doçent Doktor kadrosunda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Detaylı bilgi için: https://avesis.gazi.edu.tr/nyalcin