Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Gazi Üniversitesi Yapay Zeka Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yürüten Sağıroğlu, ülkemizde bilgi güvenliği, siber güvenlik ve büyük veri bilimi, analitiği, güvenliği ve mahremiyeti konularında çalışmalar yapmaktadır. Bilgi Güvenliği, Siber Güvenlik, Yapay Zekâ, Makine Öğrenme, Casus Yazılımlar ve Korunma Yöntemleri, Büyük Veri, Etkin Bilişim Teknolojileri Kullanımı, Ulusal Atıf İndeksi gibi konular ile uluslararası konferans bildiri kitabı editörlükleri olmak üzere 20’nin üzerinde yayınlanmış̧ kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplardan sonuncusu “Yapay Zeka ve Büyük Veri Kitap Serisi” olup 3 cilt kitap yayımlanmış ve yeni ciltlerin hazırlıkları devam etmektedir. Ülkemizde açık kaynak içerik üretilmesine katkılar sunmaktadır. Biri amerikan patenti olmak üzere 5 patenti, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde yayınlanmış makalesi ile 300’e yakın ulusal ve uluslararası yayımlanmış bildirisi ve 10.000’e yakın atıfı bulunmaktadır. Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi (www.dergipark.gov.tr/ubgmd) ile International Jurnal of Information Security Science (www.ijiss.org) dergilerinin baş editörlük görevini yürütmektedir. Ayrıca aylık yayımlanan CyberMag Dergisinin de 2 yıl editörlüğünü yapmıştır. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (www.iscturkey. org), IEEE Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (www. ubmk.org), IEEE Uluslararası Makine Öğ renmesi ve Uygulamaları Konferansı Büyük Veri ve Siber Güvenlik Oturumu (www. icmla-conferences.org), Akıllı Şebekeler Ulusal Çalıştayı, Büyük Veri Analitiği, Güvenliği ve Mahremiyeti Ulusal Kamu Çalıştayı, Ulusal Siber Terör Konferansı, Açık Veri Türkiye Konferansı, Siber Güvenlik ve Savunma Çalıştayı (www.iscturkey.org) gibi konferansların başkanlığını veya eşbaşkanlığını yürütmektedir. IEEE Blockchain Initiative Turkey Başkanlığı, Bilgi Güvenliği Derneği (BGD), Türk Bilim Araştırma Vakfı (TÜBAV), Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER) Kurucu Üyesidir. İki dönem, BGD Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TÜBAV Genel Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü- sü Müdürlüğü , Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mü- hendisliği Bölüm Başkanlığı, FutureTech Genel Müdürü̈, BIDISEC Merkez Laboratuvarı Sorumlusu, Yüksek Öğ retim Kurulu Siber Güvenlik Çalışma Grubu Üyeliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yazılım Sektörü Çalışma Grubu Üyeliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Havelsan ve Kişisel Verileri Koruma Kurumuna danışmanlık yapmıştır. Gönüllü olarak pek çok sosyal projeyi de yürütmüş olan Sağıroğlu, TÜBİTAK, Avrupa Birliği, BAP gibi Bilimsel Araştırma Projelerinde görev almıştır. Ulusal ve uluslararası konferanslarda, Bilgi Güvenliği, Büyük Veri, Siber Güvenlik ve Savunma, Yapay Zeka, Biyometrik Uygulamalar, İnovasyon Kültürü̈ Oluşturma gibi konularda davetli konuşmacı olarak seminer ve konferanslar vermektedir. Halen, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanlığını yürütmektedir.
Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Araştırma ve çalışma alanları arasında Bilişim sistemleri, eğitim teknolojileri, e-öğrenme, web tabanlı eğitim, uzaktan eğitim, eğitim yazılımı tasarımı, makine öğrenmesi, veri madenciliği, bilgi güvenliği, siber güvenlik, yenilenebilir enerji sistemleri, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, meslek standartları ve mesleki yeterlikler vb. konular bulunmaktadır. Yukarıda bahsedilen konularla ilgili kitap, makale vb. çeşitli yayınları ve ICMLA, ICRERA, SMART GRIDS vb. düzenlediği Ulusal ve Uluslararası düzeyde Konferanslarda düzenleme kurulu üyesi görevleri bulunmaktadır. Devlet ve özel sektör tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli projeleri yürütmüştür. Tübitak, Sanayi Bakanlığı, KOSGEP, Ulusal ajans vb. kuruluşlarda hakem, panelist ve Komisyon Üyesi vb. görevleri yürütmektedir. Halen Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta, Yüksek Öğretim Başkanlığı (YÖK) Uzaktan Eğitim Komisyonu üyesi olarak ayrıca Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Programları (TÜRTEP) Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Dr. Ahmet Kılıç
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kurul Üyesi
1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim dalında yüksek lisansını, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim dalında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1994-2004 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde akademisyen olarak görev yapmıştır. 2004-2007 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatında çalışmıştır. 2007 yılında girdiği Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda sırasıyla 2007-2014 yıllarında Uzman, 2014-2016 yıllarında İnternet Daire Başkanlığı, 2016-2019 yıllarında Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2019 yılından itibaren de aynı kurumda Kurul Üyesi olarak görev yapmaktadır. Bilgi Teknolojileri alanında, bir çok ulusal ve uluslararası toplantı, sempozyum, kongre ve çalıştaya katılmış, eğitimler vermiş, çok sayıda makale, kitap ve raporun hazırlanmasında yer almıştır. Özellikle internetin ulusal ve uluslararası yönetimi, internet regülasyonları, internet içerik düzenlemeleri, internet hukuku, internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konularında çalışmalar yapmaktadır.
Dr. Mustafa Küçükali
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kurum Başkan Yardımcısı
Lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi Bilgisayar Eğitimi Bölümünde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. Gazi Üniversitende Öğretim Görevlisi, Bölüm Başkan Yardımcısı ve Yazılım Ana Bilim Dalı Başkanı görevlerinde bulundu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Bilişim Uzmanlığı, Daire Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde(TBMM) Bilgi İşlem Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bilgi Teknolojileri alanında, başta bakanlıklar olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitimler verdi. Başta Türk Kızılayı'nda olmak üzere birçok kurumda Bilişim Teknolojileri alanında yazılım ve otomasyon projelerinde danışmanlık yaptı. Ulusal, Uluslararası dergi ve sempozyumlarda makaleleri yayınlandı. Bilgi güvenliği, Dijital farkındalık, teknoloji ve internetin bilinçli, güvenli kullanımına yönelik çalışmalarını sürdürmekte olan Dr. Mustafa Küçükali halen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Kurum Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Dr. Şahin Bayzan
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - İnternet Daire Başkanlığı
1998 yılında Yakındoğu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde “Araç Potalarının En Kısa Yol Algoritmaları Kullanılarak Belirlenmesi ve C#.Net Ortamında Simülasyonu” başlıklı tezi ile Yüksek Lisans, 2014 yılında Kocaeli üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümünde “Mobil sistemlerde gerçek zamanlı trafik bilgisi kullanarak alternatif araç güzergâhlarının belirlenmesi ve uygulanması” başlıklı teziyle doktora eğitimini tamamladı. Aynı zamanda 2012 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Önlisans, 2018 yılında Kırıkkale Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini bölümünü bitirdi. 2000 – 2008 yılları arasında Pamukkale Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde akademisyen olarak görev yapmıştır 2008 – 2011 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda uzman olarak çalışmıştır. Dijital vatandaşlık, İnternetin bilinci ve güvenli kullanımı konularında akademik çalışmaları bulunana Bayzan’ın BTK Akademi (btkakademi.gov.tr) yayınlanmakta olan eğitimleri bulunmaktadır. Türkiye genelinde internetin bilinçli ve güvenli kullanımı, Dijital vatandaşlık, Siber zorbalık konularında 300’den fazla seminer ve eğitim vermiş, birçok radyo ve televizyon programında uzman konuk ve danışman olarak yer almıştır. Radyo ve Televizyon programlarından bazıları; TRT Radyo 1 – Çevrimiçi, Uzman Konuk ve Danışman TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu – İnternet Dünyasından, Uzman Konuk ve Danışman TRT Haber – Güvenli TIK - Uzman Konuk ve Danışman TRT GAP Radyo – Uzman Konuk TRT AVAZ - Dijital Çağda Ebeveynlik, Uzman Konuk
Halen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternet Daire Başkanlığında Bilişim Uzmanı olarak çalışmakta ve Güvenli İnternet Merkezi Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.
Doç. Dr. YAVUZ SAMUR
Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (@bauceit) bölüm başkanı ve aynı zamanda dekan yardımcısı (@bauebf) olan Doç. Dr. Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika’nın Virginia Tech Üniversitesi’nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans ve Doktora program koordinatörüdür (@bauegitek). Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması, eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı (@oyuntasarimi), dijital oyun tasarımı, çocukların teknoloji kullanımı (@childandmedia), teknoloji/sosyal medya/oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme (@EgitimveOyun) gibi konular yer almaktadır. Dr. Samur aynı zamanda öğrenciler için fiziksel, kutu ve dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games (www.ugurgames.com) şirketinin kurucu ortaklarındandır (@ ugurgames). Bu doğrultuda işler yapan BuckedGames şirketinde de eğitsel oyunlar tasarlamaktadır. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde “Eğitim Teknolojileri”, “Öğretim Tasarımı (@OgretimTasarimi)”, “(Dijital) Oyun Temelli Öğrenme”, “Eğitimde Oyunlaştırma”, “Çocuk ve Medya (@childandmedia)”, “Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı”, ve “Çoklu Ortam Tasarımı” gibi dersler vermektedir. Dr. Samur, bunun haricinde devlet destekli ve kurumsal eğitsel oyun projelerinde, eğitsel dijital içerik ve yazılım/oyun tasarlama projelerinde yer almaktadır. Birçok resmi ve özel kuruma ve şirketlere bu konularda danışmanlık vermektedir. Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik bahsedilen alanlarda birçok çalıştay ve seminerler de düzenlemektedir.
Doç. Dr. Yavuz Samur
Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (@bauceit) bölüm başkanı ve aynı zamanda dekan yardımcısı (@bauebf) olan Doç. Dr. Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika’nın Virginia Tech Üniversitesi’nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans ve Doktora program koordinatörüdür (@bauegitek). Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması, eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı (@oyuntasarimi), dijital oyun tasarımı, çocukların teknoloji kullanımı (@childandmedia), teknoloji/sosyal medya/oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme (@EgitimveOyun) gibi konular yer almaktadır. Dr. Samur aynı zamanda öğrenciler için fiziksel, kutu ve dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games (www.ugurgames.com) şirketinin kurucu ortaklarındandır (@ ugurgames). Bu doğrultuda işler yapan BuckedGames şirketinde de eğitsel oyunlar tasarlamaktadır. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde “Eğitim Teknolojileri”, “Öğretim Tasarımı (@OgretimTasarimi)”, “(Dijital) Oyun Temelli Öğrenme”, “Eğitimde Oyunlaştırma”, “Çocuk ve Medya (@childandmedia)”, “Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı”, ve “Çoklu Ortam Tasarımı” gibi dersler vermektedir. Dr. Samur, bunun haricinde devlet destekli ve kurumsal eğitsel oyun projelerinde, eğitsel dijital içerik ve yazılım/oyun tasarlama projelerinde yer almaktadır. Birçok resmi ve özel kuruma ve şirketlere bu konularda danışmanlık vermektedir. Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik bahsedilen alanlarda birçok çalıştay ve seminerler de düzenlemektedir.
Prof. Dr. MEHMET BARIŞ HORZUM
Sakarya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi
2001 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisansını 2003 yılında SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalında; doktorasını 2007 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Eğitim Teknolojisi alanında tamamlamıştır. 2014 yılında Doçent unvanını alan Horzum, 2007 yılından bu yana SAÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bu süreçte SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Eğitim Fakültesinde Dekan Yardımcılığı görevlerini yerine getirmiştir. 2012 yılında 9 aylık yurt dışı araştırma amacıyla Almanya Heidelberg Eğitim Üniversitesinde bulunmuştur. 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM), 2020 yılında ise Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürlüğüne atanmış ve hala görevleri yürütmektedir. Uzmanlık alanları arasında eğitimde teknoloji kullanımı, uzaktan eğitim ve teknolojinin olumsuz etkileri bulunmaktadır. Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum’un farklı dergilerde yayınları, hakemlikleri ve editörlükleri bulunmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi GÜLTEN ÜNAL
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Dr. Gülten Ünal Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden lisans, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü̈ Bilişsel Bilimler Ana Bilim Dalından yüksek lisans ve doktora derecelerine sahiptir. Çocuklarda dil ve bellek gelişimi, bilişte yönetici fonksiyonlar, bilgelik ve yaratıcılıkla gibi alanlarda çalışmaları bulunmaktadır. İlgi alanlarını zihinsel zaman yolculuğu, bilgelik ve yaratıcılık oluşturmaktadır.
Doç. Dr. Özge Uğurlu Akbaş
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü
Dr. Özge Uğurlu Akbaş T.E.D. Kdz. Ereğli Koleji’nden mezun olmuştur. 2001 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde lisans, 2003 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’nda Yüksek Lisans ve 2008 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim dalı doktora programlarında akademik eğitimini tamamlamıştır. Yüksek Lisans tezini “Algı Yönetimi Olarak Halkla İlişkiler”, Doktora Tezini de “Yönetişim Kavramı Ekseninde Örgütsel Süreçlerin Değerlendirilmesi: Erdemir T.A.Ş. Özelleştirme Örneği” konularında yapmıştır. 2009 yılından itibaren Yardımcı Doçent olarak göreve başladığı Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde temel ve seçmeli birçok ders vermiştir. Bunun yanında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim dalına bağlı Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programında ve Halkla ilişkiler ve Tanıtım Doktora Programında da alana dair yüksek lisans ve doktora dersleri vermiştir. Akademik hayatına Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı olarak devam etmektedir. “İletişim Çalışmalarında Dijital Yaklaşımlar: Twitter”, “Oyunların Dijital Hali” kitaplarının iki editöründen biridir. Çalışmalarını halkla ilişkilerin yanı sıra, tüketim felsefesi, dijital iletişim ve dijital oyun çalışmaları başlıkları altında yoğunlaştırdığı görülen Uğurlu Akbaş’ın bu alanlara ilişkin olarak hazırladığı Türkçe ve İngilizce ulusal ve uluslararası birçok bildiri ve kitap bölümü bulunmaktadır.
Prof. Dr. Suzan Duygu Bedir Erişti
Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü
2005 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamladı. 2006-2012 yılları arasında aynı üniversitede Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’ne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2012-2015 yılları arasında aynı fakültede Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde; 2015-2018 yılları arasında İletişim Bilimleri Fakültesi, İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü’nde Doçent Dr. olarak görev yaptı. 2019 yılında Prof. Dr. olarak atandı. 2018 yılından bu yana Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak ve 2020 yılından bu yana bölüm başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Yaklaşık 21 yıldır Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Dr. Erişti uzun yıllardır yeni medya, oyun ve oyunlaştırma, görsel pedagoji, görsel kültür ve dijital görsel kültür, görsel araştırma yöntemleri, sanat temelli sorgulama, dijital medya ve imaj analizi, a/r/tografi ve kodlama temelli uygulamalar, dijital sanat ve tasarım üzerine uzmanlaşmıştır. Uluslararası çoklu işbirliklerine dayalı özellikle görsel kültür ve görsel araştırma yöntemleri konusunda Prof. Dr. Kerry Freedman, Prof. Dr. Paul Duncum, Prof. Dr. Rita Irwin ile uzun yıllardır çalışmalar yürütmektedir. Bu çerçevede uluslararası ve ulusal düzeyde makaleleri, kitap ve kitap bölümleri, projeleri ve çalışmaları yer almaktadır. Ayrıca dijital sanat içerikli çok sayıda çalışması ulusal ve uluslararası jürili sergilerde sergilenmeye değer bulunmuştur.
Dr. Öğr. Üyesi Özlem Ayvaz Tunç
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümü
2000 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Aynı yıl içerisinde yüksek lisans eğitimine başladı. 2001-2004 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon (Çizgi Film) Bölümünde araştırma görevlisi görev yaptı. 2004 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü / Animasyon (Çizgi Film) Bölümünde yüksek lisansını birincilikle tamamladı. 2016 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. 2017 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Animasyon Anasanat Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak atanan Özlem AYVAZ TUNÇ, birçok kişisel ve karma sergiye katılarak sanatsal etkinliklerini sürdürmüştür. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası makaleleri ve çeşitli sempozyumlara katılımları bulunmaktadır. Uzun süredir dijital sanat, animasyon, illüstrasyon ve dijital öyküleme temelli çalışmalar yürütmekte ve bu bağlamda uygulamalı çalıştaylar düzenlemektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Burçe Akcan
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü
Atılım Üniversitesi İş letme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden 2011 yılında mezun olmuştur. 2014 yılında Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı’nda “Türkiye’de Marka Yerleştirme Stratejilerinin Yeni Görünümü: Yalan Dünya Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlamıştır. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Reklamcılık Anabilim Dalı’nda doktora öğ renimine başlayan yazar, 2018 yılında “Sosyal Televizyon Ekosistemi: Ufak Tefek Cinayetler ve İzleyicileri Üzerine Bir Araştırma” başlıklı tezi ile doktora derecesini almıştır. 2012 yılından bu yana Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Merve Gençyürek Erdoğan
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
Lisans eğitimini 2008 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde, yüksek lisans eğitimini de Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Reklamcılık Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine başlayan araştırmacı, 2019 yılında “E-Sağlık Okuryazarlığı: Dijital Mecralarda Sağlık Reklamları” başlıklı çalışması ile doktora öğ renimini tamamlamıştır. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde akademik faaliyetlerine devam etmektedir. Reklam, Dijital Reklamcılık, Yeni Medya, Dijital Oyun konularında çalışmaları bulunmaktadır.
Arş. Gör. Gizem Ateş
İnönü Üniversitesi
Çankaya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman (%100 İngilizce-Tam Burslu) Bölümü’nden 2016 yılında mezun oldu. Çankaya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme (%100 İngilizce-Tam Burslu) Bölümü’nde çiftanadal yaptı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Aynı üniversitenin Uluslararası Ticaret Anabilim Dalında doktoraya devam etmektedir. Halen, İnönü Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Çalışma alanı: inovasyon ekonomisi, teknoloji transferi, ithalat-ihracat yönetimi, uluslararası pazarlamadır.
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çubukcu
Necmettin Erbakan Üniversitesi / innoCentrum
Ahmet Çubukcu, PhD, PMP® lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, yüksek lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve doktora eğitimini Gazi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalında tamamladı. Şu an Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Endüstri Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde, inovasyon yönetimi ve yeni ürün geliştirme, proje yönetimi, teknoloji yönetimi, dijital medya pazarlaması, bilişim hukuku ve e-işletme üzerine dersler vermektedir. Kendisi aynı zamanda kurumsal inovasyon çözümleri üreten innoCentrum firmasının kurucu ortakları arasında yer almaktadır. Kurumsal inovasyon, inovasyon yönetimi ve proje yönetimi üzerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.
Prof. Dr. Cemalettin Aktepe
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
Erciyes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. 2010 yılında Georgia State University Middle East Institute’de araştırmacı olarak çalıştı. 1994-2017 yılları arasında Gazi Üniversitesi’nde görev yaptı. Halen, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nde Profesör olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışma alanı: uluslararasılaşma, dış ticaret teorileri ve politikaları, ithalat-ihracat yönetimi, uluslararası pazarlamadır.
Arş. Gör. Dr. Nilay Akgün Akan
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi
İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. 2003 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden mezun oldu. 2012 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalında yüksek lisansını, 2019 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında ise doktorasını tamamladı. Halen Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalında Dr. Arş. Gör. olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.
Doç. Dr. Ömer Koçak
Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
2007 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Millî Eğitim Bakanlığı, Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne öğretmen olarak atandı. 2011 yılında Erzincan Üniversitesi, Üzümlü Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. Aynı yıl Atatürk Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalında yüksek lisansa başladı ve 2013 yılında mezun oldu. 2013 yılında aynı anabilim dalında doktora eğitimine başladı ve 2016 yılında mezun oldu. 2017 yılında Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümüne Doktor Öğretim Üyesi olarak atandı ve halen bu göreve devam etmektedir. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde bölüm başkan yardımcısı ve Öğretme ve Öğrenmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ATAÖGEM) müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca ATAÖGEM’ de eğitimde teknoloji kullanımına yönelik öğretim üyelerine seminerler vermektedir. Yazarın çalışma konuları arasında eğitimde teknoloji kullanımı, öğretim tasarımı, çizgi filmler, öğrenci yanıt sistemleri ve kişisel dijital içeriklerin yönetimi gibi konular yer almaktadır.
Yunus Emre Kıymaz
AE Yazılım
İlk ve ortaöğrenimini çeşitli illerde tamamladıktan sonra lisans eğitimini, Selçuk Üniversitesinde Bilgisayar Sistemleri Öğretmeni olarak 2013 yılında tamamlamıştır. 2018 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olmuş, aynı yıl Selçuk Üniversitesinde yüksek lisansını Bilişim Teknolojileri Mühendisliğinde tamamlamıştır. Tez konusu artırılmış gerçeklik üzerine olup bu çalışma, uluslararası bir dergide (SCI-E) yayınlamıştır. İkinci yüksek lisansını Necmettin Erbakan Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliğinde 2020 yılında yapmıştır. Derin öğrenme konusu üzerine tez çalışması yapmıştır. Aynı yıl Selçuk Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği doktora programına başlamış olup halen devam etmektedir. 2012 yılından itibaren AE YAZILIM bünyesinde mobil yazılım geliştirici ve araştırmacı olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Mobil uygulamalar, artırılmış gerçeklik, yapay zekâ, derin öğrenme üzerine çalışmalar yürütmektedir.
Prof. Dr. Şakir Taşdemir
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Ortaöğrenimini Sinop’ta tamamladıktan sonra Lisans eğitimini Gazi Üniversitesinde 1994 yılında bitirmiştir. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamlamış ve 2013 yılında Doçentlik sınavını başararak Bilgisayar-Bilişim Bilimleri ve Mühendisliği Bilim alanında Doçent unvanını almıştır. Halen Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliğinde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Akademik ve bilimsel çok sayıda çalışması mevcuttur. Yapay Zeka, Görüntü İşleme, Mobil Programlama, Bulanık Mantık, Sanal/Artırılmış Gerçeklik başta değişik alanlarda çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Öğr. Gör. Dr. Salih Akkemik
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölümü
2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Bilgeadam Bilgi Teknolojileri Akademisi’nde Web & Grafik Tasarım Eğitmeni olarak çalıştı. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2009’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölümü Bilgisayar Ortamında Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programını tamamladı. Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı ve bu görevine devam etmektedir. 2020 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde doktora eğitimini tamamladı. Sayısal tasarım uygulamaları, oyun tasarımı, oyunlaştırma ve etkileşimli çoklu ortam uygulamaları alanlarında çalışmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Volkan Erol
İstanbul Galata Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İletişim ve Tasarımı Bölümü
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olarak lisans derecesini aldı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2019 yılında savunduğu “Modlarla Açık Yapıta Dönüşen Video Oyunları ve Skyrim Örneği” başlıklı doktora tezinde video oyunlarında modların yapılarını sanatsal değerleri, üretici/tüketici ilişkisine getirdiği yenilikler kapsamında Umberto Eco’nun Açık Yapıt düşüncesi üzerinden ve Skyrim örneğiyle inceledi. Film çözümlemeleri, video oyunu-sinema ilişkisi, görsel kültür, oyun çözümlemeleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir.
Arş. Gör. Dr. Batu Anadolu
Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olarak lisans derecesini aldı. 2012 yılında Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2020 yılında savunduğu “Yeni İletişim Ortamlarında Sinemanın Gösterim Olanakları ve Değişen İzleyici Pratikleri” başlıklı doktora tezinde sinema salonunda ve diğer ortamlarda film izleme deneyimlerini, üniversitelerin sinema kulüpleri örnekleminde inceledi. 2012 yılında kurulan ve futbol tarihi üzerine tematik yazıların kaleme alındığı Topraksaha.net adlı sitenin ortak kurucuları ve yazarları arasındadır. 2013 yılından itibaren Filmloverss.com adlı sitede Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Sinema Yazarı görevlerini üstlenmiştir. Arka Pencere Mecmua, Sinema Se7en Mecmua, Filmloverss Dergi ve Socrates Dergi gibi basılı yayım organları için yazılar kaleme almış ve röportajlar gerçekleştirmiştir. Sinema-mekan ilişkisi, yapay zekâ-sinema ilişkisi, izleyici araştırmaları ve film çözümlemeleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir.
Abuzer Karataş
Milli Eğitim Bakanlığı
İlk, orta ve lise tahsilini Adıyaman’da tamamlamıştır. Lisans öğrenimini Hacettepe Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünde, yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim dalında tamamlamıştır. Halen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim dalında doktora öğrenimine devam etmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı’nda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak çalışma hayatına devam etmektedir.
Dr. Hüseyin Yaşar
Milli Eğitim Bakanlığı
2000 yılında İnönü Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünü kazanmış ve 2004 yılında bu bölümden mezun olarak Adıyaman ilinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak göreve başlamıştır. Adıyaman ilinde çeşitli kademelerde öğretmenlik görevi yapmış ve şu anda aynı görevi sürdürmektedir. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalında tamamlamıştır. Eğitsel oyunlar, dijital oyunlar, oyunlaştırma, çevrimiçi öğrenme ve kodlama eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaları bulunmaktadır.
Öğr. Gör. Yasin Üngören
Sakarya Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi
Orta öğretim eğitimini, 2005 yılında Bilişim Teknolojileri bölümünde bitiren araştırmacı; lisans eğitimini, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda tamamlamış (2013) ve ardından Bilgisayar Ağları ve Sistemleri Eğitmeni olarak göreve başlamıştır. 2020 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bilim Dalı’ndan (YL) mezun olmuştur. 2020 yılı itibari ile eğitimine Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda (DR) devam etmekte ve 2021 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Uzaktan eğitim, çevrimiçi öğrenme ve teknoloji bağımlılığı çalışma alanları içerisinde yer almaktadır.
Doç. Dr. Özlem Canan Güngören
Sakarya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Lisansını Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde, Yüksek Lisans ve Doktorasını Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde tamamlamıştır. Doçentliğini yine Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında almıştır. Halen Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Öğretim tasarımı, teknoloji entegrasyonu, uyarlanabilir öğrenme ortamları, dijital okuryazarlık çalışma alanları içerisinde yer almaktadır.
Arş. Gör. Dr. Mehmet Kartal
Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
2011 yılında Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği bölümünden mezun oldu. 2016 yılında İnönü Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi ortak protokol çerçevesinde Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında “Gençlik Kampı Program Sorumlularının İletişim ve Problem Çözme Becerilerinin İncelenmesi” konu başlıklı tezi yazarak yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılında İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında “Küreselleşme Bağlamında Türkiye’de E-spor” konu başlıklı tezini yazıp doktora eğitimini tamamlayarak 2013 yılında göreve başladığı Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda araştırma görevlisi doktor olarak görevine devam etmektedir.
Dr. ŞAHİN BAYZAN
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - İnternet Daire Başkanlığı
1998 yılında Yakındoğu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde “Araç Potalarının En Kısa Yol Algoritmaları Kullanılarak Belirlenmesi ve C#.Net Ortamında Simülasyonu” başlıklı tezi ile Yüksek Lisans, 2014 yılında Kocaeli üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümünde “Mobil sistemlerde gerçek zamanlı trafik bilgisi kullanarak alternatif araç güzergâhlarının belirlenmesi ve uygulanması” başlıklı teziyle doktora eğitimini tamamladı. Aynı zamanda 2012 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Önlisans, 2018 yılında Kırıkkale Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini bölümünü bitirdi. 2000 – 2008 yılları arasında Pamukkale Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde akademisyen olarak görev yapmıştır 2008 – 2011 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda uzman olarak çalışmıştır. Dijital vatandaşlık, İnternetin bilinci ve güvenli kullanımı konularında akademik çalışmaları bulunana Bayzan’ın BTK Akademi (btkakademi.gov.tr) yayınlanmakta olan eğitimleri bulunmaktadır. Türkiye genelinde internetin bilinçli ve güvenli kullanımı, Dijital vatandaşlık, Siber zorbalık konularında 300’den fazla seminer ve eğitim vermiş, birçok radyo ve televizyon programında uzman konuk ve danışman olarak yer almıştır. Radyo ve Televizyon programlarından bazıları; TRT Radyo 1 – Çevrimiçi, Uzman Konuk ve Danışman TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu – İnternet Dünyasından, Uzman Konuk ve Danışman TRT Haber – Güvenli TIK - Uzman Konuk ve Danışman TRT GAP Radyo – Uzman Konuk TRT AVAZ - Dijital Çağda Ebeveynlik, Uzman Konuk. Halen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternet Daire Başkanlığında Bilişim Uzmanı olarak çalışmakta ve Güvenli İnternet Merkezi Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.
Dr. Abdulhamit Güneş
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı - Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü
1998 yılında İÜ SBF İktisat Bölümünden mezun oldu. 2012 yılında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalında “Dijital Oyunların Güvenlik Bağlamında Yasal ve Yönetsel Düzenleme Sorunları” başlıklı teziyle Yüksek Lisans, aynı yerde 2015 yılında “Sosyal Ağ Kullanımı ve Güvenlik Algısı: Temel Öğretim Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma” başlıklı teziyle Doktora eğitimini tamamladı. Halen Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünde Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bir kız çocuğu babasıdır.