Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Gazi Üniversitesi Yapay Zeka Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yürüten Sağıroğlu, ülkemizde bilgi güvenliği, siber güvenlik ve büyük veri bilimi, analitiği, güvenliği ve mahremiyeti konularında çalışmalar yapmaktadır. Bilgi Güvenliği, Siber Güvenlik, Yapay Zekâ, Makine Öğrenme, Casus Yazılımlar ve Korunma Yöntemleri, Büyük Veri, Etkin Bilişim Teknolojileri Kullanımı, Ulusal Atıf İndeksi gibi konular ile uluslararası konferans bildiri kitabı editörlükleri olmak üzere 20’nin üzerinde yayınlanmış̧ kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplardan sonuncusu “Yapay Zeka ve Büyük Veri Kitap Serisi” olup 3 cilt kitap yayımlanmış ve yeni ciltlerin hazırlıkları devam etmektedir. Ülkemizde açık kaynak içerik üretilmesine katkılar sunmaktadır. Biri amerikan patenti olmak üzere 5 patenti, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde yayınlanmış makalesi ile 300’e yakın ulusal ve uluslararası yayımlanmış bildirisi ve 10.000’e yakın atıfı bulunmaktadır. Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi (www.dergipark.gov.tr/ubgmd) ile International Jurnal of Information Security Science (www.ijiss.org) dergilerinin baş editörlük görevini yürütmektedir. Ayrıca aylık yayımlanan CyberMag Dergisinin de 2 yıl editörlüğünü yapmıştır. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (www.iscturkey. org), IEEE Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (www. ubmk.org), IEEE Uluslararası Makine Öğ renmesi ve Uygulamaları Konferansı Büyük Veri ve Siber Güvenlik Oturumu (www. icmla-conferences.org), Akıllı Şebekeler Ulusal Çalıştayı, Büyük Veri Analitiği, Güvenliği ve Mahremiyeti Ulusal Kamu Çalıştayı, Ulusal Siber Terör Konferansı, Açık Veri Türkiye Konferansı, Siber Güvenlik ve Savunma Çalıştayı (www.iscturkey.org) gibi konferansların başkanlığını veya eşbaşkanlığını yürütmektedir. IEEE Blockchain Initiative Turkey Başkanlığı, Bilgi Güvenliği Derneği (BGD), Türk Bilim Araştırma Vakfı (TÜBAV), Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER) Kurucu Üyesidir. İki dönem, BGD Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TÜBAV Genel Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü- sü Müdürlüğü , Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mü- hendisliği Bölüm Başkanlığı, FutureTech Genel Müdürü̈, BIDISEC Merkez Laboratuvarı Sorumlusu, Yüksek Öğ retim Kurulu Siber Güvenlik Çalışma Grubu Üyeliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yazılım Sektörü Çalışma Grubu Üyeliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Havelsan ve Kişisel Verileri Koruma Kurumuna danışmanlık yapmıştır. Gönüllü olarak pek çok sosyal projeyi de yürütmüş olan Sağıroğlu, TÜBİTAK, Avrupa Birliği, BAP gibi Bilimsel Araştırma Projelerinde görev almıştır. Ulusal ve uluslararası konferanslarda, Bilgi Güvenliği, Büyük Veri, Siber Güvenlik ve Savunma, Yapay Zeka, Biyometrik Uygulamalar, İnovasyon Kültürü̈ Oluşturma gibi konularda davetli konuşmacı olarak seminer ve konferanslar vermektedir. Halen, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanlığını yürütmektedir.
Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Araştırma ve çalışma alanları arasında Bilişim sistemleri, eğitim teknolojileri, e-öğrenme, web tabanlı eğitim, uzaktan eğitim, eğitim yazılımı tasarımı, makine öğrenmesi, veri madenciliği, bilgi güvenliği, siber güvenlik, yenilenebilir enerji sistemleri, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, meslek standartları ve mesleki yeterlikler vb. konular bulunmaktadır. Yukarıda bahsedilen konularla ilgili kitap, makale vb. çeşitli yayınları ve ICMLA, ICRERA, SMART GRIDS vb. düzenlediği Ulusal ve Uluslararası düzeyde Konferanslarda düzenleme kurulu üyesi görevleri bulunmaktadır. Devlet ve özel sektör tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli projeleri yürütmüştür. Tübitak, Sanayi Bakanlığı, KOSGEP, Ulusal ajans vb. kuruluşlarda hakem, panelist ve Komisyon Üyesi vb. görevleri yürütmektedir. Halen Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta, Yüksek Öğretim Başkanlığı (YÖK) Uzaktan Eğitim Komisyonu üyesi olarak ayrıca Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Programları (TÜRTEP) Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Dr. Ahmet Kılıç
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kurul Üyesi
1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim dalında yüksek lisansını, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim dalında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1994-2004 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde akademisyen olarak görev yapmıştır. 2004-2007 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatında çalışmıştır. 2007 yılında girdiği Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda sırasıyla 2007-2014 yıllarında Uzman, 2014-2016 yıllarında İnternet Daire Başkanlığı, 2016-2019 yıllarında Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2019 yılından itibaren de aynı kurumda Kurul Üyesi olarak görev yapmaktadır. Bilgi Teknolojileri alanında, bir çok ulusal ve uluslararası toplantı, sempozyum, kongre ve çalıştaya katılmış, eğitimler vermiş, çok sayıda makale, kitap ve raporun hazırlanmasında yer almıştır. Özellikle internetin ulusal ve uluslararası yönetimi, internet regülasyonları, internet içerik düzenlemeleri, internet hukuku, internetin bilinçli ve güvenli kullanımı konularında çalışmalar yapmaktadır.
Dr. Mustafa Küçükali
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kurum Başkan Yardımcısı
Lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi Bilgisayar Eğitimi Bölümünde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. Gazi Üniversitende Öğretim Görevlisi, Bölüm Başkan Yardımcısı ve Yazılım Ana Bilim Dalı Başkanı görevlerinde bulundu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Bilişim Uzmanlığı, Daire Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde(TBMM) Bilgi İşlem Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bilgi Teknolojileri alanında, başta bakanlıklar olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitimler verdi. Başta Türk Kızılayı'nda olmak üzere birçok kurumda Bilişim Teknolojileri alanında yazılım ve otomasyon projelerinde danışmanlık yaptı. Ulusal, Uluslararası dergi ve sempozyumlarda makaleleri yayınlandı. Bilgi güvenliği, Dijital farkındalık, teknoloji ve internetin bilinçli, güvenli kullanımına yönelik çalışmalarını sürdürmekte olan Dr. Mustafa Küçükali halen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Kurum Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Dr. Şahin Bayzan
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - İnternet Daire Başkanlığı
1998 yılında Yakındoğu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde “Araç Potalarının En Kısa Yol Algoritmaları Kullanılarak Belirlenmesi ve C#.Net Ortamında Simülasyonu” başlıklı tezi ile Yüksek Lisans, 2014 yılında Kocaeli üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümünde “Mobil sistemlerde gerçek zamanlı trafik bilgisi kullanarak alternatif araç güzergâhlarının belirlenmesi ve uygulanması” başlıklı teziyle doktora eğitimini tamamladı. Aynı zamanda 2012 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Önlisans, 2018 yılında Kırıkkale Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini bölümünü bitirdi. 2000 – 2008 yılları arasında Pamukkale Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde akademisyen olarak görev yapmıştır 2008 – 2011 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda uzman olarak çalışmıştır. Dijital vatandaşlık, İnternetin bilinci ve güvenli kullanımı konularında akademik çalışmaları bulunana Bayzan’ın BTK Akademi (btkakademi.gov.tr) yayınlanmakta olan eğitimleri bulunmaktadır. Türkiye genelinde internetin bilinçli ve güvenli kullanımı, Dijital vatandaşlık, Siber zorbalık konularında 300’den fazla seminer ve eğitim vermiş, birçok radyo ve televizyon programında uzman konuk ve danışman olarak yer almıştır. Radyo ve Televizyon programlarından bazıları; TRT Radyo 1 – Çevrimiçi, Uzman Konuk ve Danışman TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu – İnternet Dünyasından, Uzman Konuk ve Danışman TRT Haber – Güvenli TIK - Uzman Konuk ve Danışman TRT GAP Radyo – Uzman Konuk TRT AVAZ - Dijital Çağda Ebeveynlik, Uzman Konuk
Halen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternet Daire Başkanlığında Bilişim Uzmanı olarak çalışmakta ve Güvenli İnternet Merkezi Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.
Doç. Dr. YAVUZ SAMUR
Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (@bauceit) bölüm başkanı ve aynı zamanda dekan yardımcısı (@bauebf) olan Doç. Dr. Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika’nın Virginia Tech Üniversitesi’nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans ve Doktora program koordinatörüdür (@bauegitek). Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması, eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı (@oyuntasarimi), dijital oyun tasarımı, çocukların teknoloji kullanımı (@childandmedia), teknoloji/sosyal medya/oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme (@EgitimveOyun) gibi konular yer almaktadır. Dr. Samur aynı zamanda öğrenciler için fiziksel, kutu ve dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games (www.ugurgames.com) şirketinin kurucu ortaklarındandır (@ ugurgames). Bu doğrultuda işler yapan BuckedGames şirketinde de eğitsel oyunlar tasarlamaktadır. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde “Eğitim Teknolojileri”, “Öğretim Tasarımı (@OgretimTasarimi)”, “(Dijital) Oyun Temelli Öğrenme”, “Eğitimde Oyunlaştırma”, “Çocuk ve Medya (@childandmedia)”, “Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı”, ve “Çoklu Ortam Tasarımı” gibi dersler vermektedir. Dr. Samur, bunun haricinde devlet destekli ve kurumsal eğitsel oyun projelerinde, eğitsel dijital içerik ve yazılım/oyun tasarlama projelerinde yer almaktadır. Birçok resmi ve özel kuruma ve şirketlere bu konularda danışmanlık vermektedir. Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik bahsedilen alanlarda birçok çalıştay ve seminerler de düzenlemektedir.
Doç. Dr. MÜZEYYEN BULUT ÖZEK
Fırat Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümünden 2002 yılında lisans ve 2004 yılında yüksek lisans derecesini almıştır. Doktora öğrenimini “Web Tabanlı Akıllı Öğretim Tekniği Geliştirme” başlıklı çalışmasıyla 2010 yılında Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. 2002-2012 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında bilgisayar öğretmeni olarak çalışan Dr. Müzeyyen BULUT ÖZEK, 2012 yılından itibaren Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde görev yapmaktadır. Eğitimde yapay zekâ uygulamaları, bulanık mantık, çevrimiçi öğrenme, eğitimde teknoloji kullanımı konularında ulusal ve uluslararası çalışmaları bulunmaktadır.
Dr. ŞAHİN BAYZAN
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - İnternet Daire Başkanlığı
1998 yılında Yakındoğu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde “Araç Potalarının En Kısa Yol Algoritmaları Kullanılarak Belirlenmesi ve C#.Net Ortamında Simülasyonu” başlıklı tezi ile Yüksek Lisans, 2014 yılında Kocaeli üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi bölümünde “Mobil sistemlerde gerçek zamanlı trafik bilgisi kullanarak alternatif araç güzergâhlarının belirlenmesi ve uygulanması” başlıklı teziyle doktora eğitimini tamamladı. Aynı zamanda 2012 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Önlisans, 2018 yılında Kırıkkale Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini bölümünü bitirdi. 2000 – 2008 yılları arasında Pamukkale Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde akademisyen olarak görev yapmıştır 2008 – 2011 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda uzman olarak çalışmıştır. Dijital vatandaşlık, İnternetin bilinci ve güvenli kullanımı konularında akademik çalışmaları bulunana Bayzan’ın BTK Akademi (btkakademi.gov.tr) yayınlanmakta olan eğitimleri bulunmaktadır. Türkiye genelinde internetin bilinçli ve güvenli kullanımı, Dijital vatandaşlık, Siber zorbalık konularında 300’den fazla seminer ve eğitim vermiş, birçok radyo ve televizyon programında uzman konuk ve danışman olarak yer almıştır. Radyo ve Televizyon programlarından bazıları; TRT Radyo 1 – Çevrimiçi, Uzman Konuk ve Danışman TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu – İnternet Dünyasından, Uzman Konuk ve Danışman TRT Haber – Güvenli TIK - Uzman Konuk ve Danışman TRT GAP Radyo – Uzman Konuk TRT AVAZ - Dijital Çağda Ebeveynlik, Uzman Konuk. Halen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternet Daire Başkanlığında Bilişim Uzmanı olarak çalışmakta ve Güvenli İnternet Merkezi Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.
Dr. ABDULHAMİT GÜNEŞ
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü
1998 yılında İÜ SBF İktisat Bölümünden mezun oldu. 2012 yılında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalında “Dijital Oyunların Güvenlik Bağlamında Yasal ve Yönetsel Düzenleme Sorunları” başlıklı teziyle Yüksek Lisans, aynı yerde 2015 yılında “Sosyal Ağ Kullanımı ve Güvenlik Algısı: Temel Öğretim Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma” başlıklı teziyle Doktora eğitimini tamamladı. Halen Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünde Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bir kız çocuğu babasıdır.
Arş. Gör. MEHMET KAVAKLI
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Psikoloji Bölümü
Lisans eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde 2014 yılında tamamladı. Aynı yıl Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde psikolog olarak göreve başladı. Yüksek lisans eğitimini 2018 yılında Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji alanında tamamladı. Aynı yıl Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümünde doktora eğitimine başladı ve doktora eğitimi devam etmektedir. 2020 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Psikoloji Bölümü Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı öncelikli alanlar kapsamında araştırma görevlisi oldu. Doktora eğitimi nedeniyle halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Yayınlanmış uluslararası ve ulusal birçok makalesi bulunan Mehmet Kavaklı’nın bir kitabı ve bir de kitap bölümü bulunmaktadır. Psikolojik dışlanma, sosyal dışlanma, grup süreçleri, sosyal medya ve internet kullanımı, mahcubiyet ve psikometri ilgi alanları arasında yer almaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi TÜLİN SEPETCİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi - Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü
2008 yılında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 2011 yılında Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans, 2017 yılında da aynı üniversitenin İletişim Ana Bilim Dalı Doktora Programından mezun oldu. Doktora eğitimini “Dijital Oyunlar, Dijital Oyuncular: Karşı Hegemonya Pratikleri ve Sosyal Etkileşim” başlıklı teziyle tamamladı. 2009-2017 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2018 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne doktor öğretim üyesi olarak atandı. Halen aynı üniversitede doktor öğretim üyesi olarak dijital oyunlar, yeni medya alanında akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
Arş. Gör. ELİF OTLUOĞLU KISA
Haliç Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü
Elif Otluoğlu Kısa, 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Programını tamamlayarak sertifika almıştır. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri yüksek lisans programını “Gece Kuşağı Reklamlarının Ekonomi-Politiği ve Gece Kuşağı Reklamlarında ‘Ev kadını’ Rolünün Yeniden Üretimi” başlıklı tez çalışmasıyla 2019 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji yüksek lisans programını da “Türk Edebiyatında Kutsalın Dönüşümü: Öğretmenlik Mesleğinin Kutsallaştırılmasında Reşat Nuri Güntekin’in Romanlarının Yeri” başlıklı tez çalışmasıyla sonuçlandırmıştır. 2017 yılından beri Haliç Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Disiplinlerarası bir sosyal bilim anlayışını merkeze alan Elif Otluoğlu Kısa, şu anda Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri doktora programındaki eğitimine devam etmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi GÜLTEN ÜNAL
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Dr. Gülten Ünal Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden lisans, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü̈ Bilişsel Bilimler Ana Bilim Dalından yüksek lisans ve doktora derecelerine sahiptir. Çocuklarda dil ve bellek gelişimi, bilişte yönetici fonksiyonlar, bilgelik ve yaratıcılıkla gibi alanlarda çalışmaları bulunmaktadır. İlgi alanlarını zihinsel zaman yolculuğu, bilgelik ve yaratıcılık oluşturmaktadır.
Arş. Gör. ZEYNAL YASACI
Harran Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
2003 yılında Adıyaman Lisesi’nde (Yabancı Dil Ağırlıklı) başladığı lise eğitimini 2007 yılında mezun olarak tamamladı. Lisans eğitimine 2010 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde başladı. 2014-2016 yılları arasında önce özel sektörde ardından kamu hastanesinde (İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi) fizyoterapist olarak görev yapmıştır. 2016 yılında ÖYP kapsamında Harran Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümüne araştırma görevlisi olarak atanmış ve lisansüstü eğitimlerini tamamlamak üzere İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’na görevlendirilmiştir. Yüksek lisans eğitimini 2018 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Ortopedik rehabilitasyon, kas-iskelet sistemi problemleri ve teknoloji bağımlılığı, konuları üzerinde yoğunlaşan Zeynal YASACI İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmektedir. 2016-2021 yılları arasında İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmakta olan Yasacı, 2021 Nisan itibariyle Harran Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde görev yapmaktadır. Ortopedik rehabilitasyon, muskuloskeletal rehabilitasyon ve teknolojik bağımlılık alanlarında çalışmaktadır.
Doç. Dr. RÜSTEM MUSTAFAOĞLU
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
2003 yılında kazandığı Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O’dan 2009 yılında lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 2009 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Nörolojik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programında başladığı yüksek lisans eğitimini 2011 yılında tamamladı. Özel Nesli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon ve Özel Buca Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinde birer yıl ve İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise 3 yıl olmak üzere toplam 5 yıl fizyoterapist olarak görev yaptı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kardiyoloji Anabilim Dalı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programında doktora eğitimine başladı. 2017 yılında madde bağımlı bireyler üzerinde yaptığı “Madde Bağımlılığı Tedavisi Gören Ergenlerde Lomber Stabilizasyon Egzersizlerinin Solunum Fonksiyonları ve Fiziksel Uygunluk Üzerine Etkisi” doktora tez çalışmasıyla doktora eğitimini tamamladı. 2014 yılından İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne Araştırma görevlisi olarak göreve başlamış olan Mustafaoğlu, 2020 yılında Dr. Öğr. Üyesi ünvanını aldı ve 2021 yılı itibariyle İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde Doçent olarak görev yapmaktadır. Başta nörolojik fizyoterapi, kardiyopulmoner fizyoterapi ve genel fizyoterapi alanlarında olmak üzere madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve oyun bağımlılığı üzerine bilimsel çalışmalar ve projeler yürütmektedir. Mustafaoğlu, Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Türk Toraks Derneği ve European Respiratory Society üyesidir.
Psikolog GÜLŞAH AKSAKALLI
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Gülşah Aksakallı, 2008-2013 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi- Psikoloji (İngilizce) bölümünden mezun olmuştur. 2012 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi(GATA) Psikiyatri bölümünde stajyer olarak yer almıştır. 2014-2015 yıllarında çok sayıda psikolojik test eğitimi almış ve uygulamıştır. 2015 Eylül- 2019 Haziran tarihleri arasında Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği’nin (EABCT) standartlarına göre düzenlenen ve Prof. Dr Mehmet Zihni Sungur tarafından verilen Kognitif ve Davranışçı Terapi Eğitimini tamamlamış ve “Kognitif ve Davranışçı Terapist” unvanına sahip olmuştur. 2015 yılında aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kreşi’nde Psikolog olarak görev yapmaya başlamış ve 2,5 sene boyunca çocuklarla birlikte çalışmıştır. 2017 yılında başladığı ve halen devam etmekte olduğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda ise psikolog olarak 5 senedir çalışmaktadır. Görevleri arasında dijital sağlık, internetin farklı boyutları ve dijital oyunlar hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapmak yer almaktadır. Yayınlanmış iki adet dergi makalesi ile birlikte çeşitli blog ve haber yazıları bulunmaktadır. Çeşitli radyo ve televizyon programlarına “Ekran Bağımlılığı”, “Dijital Mahremiyet” gibi konularda konuşmacı olarak katılım sağlamıştır. Ayrıca, dijital oyunlar, teknoloji bağımlılığı ve internetin farklı boyutları konularında eğitimler vermektedir. 2020’de başladığı Yakın Doğu Üniversitesi- Klinik Psikoloji (Tam Burslu-Tezli) yüksek lisansını dijital oyunlar konusunda yaptığı tez çalışması ile tamamlama aşamasındadır. Yüksek Lisans Klinik stajını ise Ankara Özel Memorial Hastanesi’nde tamamlamıştır.
Prof. Dr. MEHMET BARIŞ HORZUM
Sakarya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi
2001 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisansını 2003 yılında SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalında; doktorasını 2007 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Eğitim Teknolojisi alanında tamamlamıştır. 2014 yılında Doçent unvanını alan Horzum, 2007 yılından bu yana SAÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bu süreçte SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Eğitim Fakültesinde Dekan Yardımcılığı görevlerini yerine getirmiştir. 2012 yılında 9 aylık yurt dışı araştırma amacıyla Almanya Heidelberg Eğitim Üniversitesinde bulunmuştur. 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM), 2020 yılında ise Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürlüğüne atanmış ve hala görevleri yürütmektedir. Uzmanlık alanları arasında eğitimde teknoloji kullanımı, uzaktan eğitim ve teknolojinin olumsuz etkileri bulunmaktadır. Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum’un farklı dergilerde yayınları, hakemlikleri ve editörlükleri bulunmaktadır.
Doç. Dr. YAVUZ SAMUR
Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
Bahçeşehir Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (@bauceit) bölüm başkanı ve aynı zamanda dekan yardımcısı (@bauebf) olan Doç. Dr. Yavuz Samur, Fulbright bursu ile Amerika’nın Virginia Tech Üniversitesi’nde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji – Eğitim Programları ve Öğretim (Learning Sciences and Technologies – Curriculum and Instruction) alanında doktora ünvanını almıştır. Aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Teknolojileri (TR/EN, Tezli/Projeli), Yüksek Lisans ve Doktora program koordinatörüdür (@bauegitek). Araştırma ilgileri arasında eğitimde ve öğretimde teknoloji kullanımı, dijital eğitsel oyunların kullanılması, eğitimde oyunlaştırma (gamification), eğitsel oyun tasarımı (@oyuntasarimi), dijital oyun tasarımı, çocukların teknoloji kullanımı (@childandmedia), teknoloji/sosyal medya/oyun bağımlılığı ve oyun temelli öğrenme (@EgitimveOyun) gibi konular yer almaktadır. Dr. Samur aynı zamanda öğrenciler için fiziksel, kutu ve dijital eğitsel oyunlar da tasarlamaktadır ve bu alanda oyunlar üreten Uğur Games (www.ugurgames.com) şirketinin kurucu ortaklarındandır (@ ugurgames). Bu doğrultuda işler yapan BuckedGames şirketinde de eğitsel oyunlar tasarlamaktadır. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde “Eğitim Teknolojileri”, “Öğretim Tasarımı (@OgretimTasarimi)”, “(Dijital) Oyun Temelli Öğrenme”, “Eğitimde Oyunlaştırma”, “Çocuk ve Medya (@childandmedia)”, “Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı”, ve “Çoklu Ortam Tasarımı” gibi dersler vermektedir. Dr. Samur, bunun haricinde devlet destekli ve kurumsal eğitsel oyun projelerinde, eğitsel dijital içerik ve yazılım/oyun tasarlama projelerinde yer almaktadır. Birçok resmi ve özel kuruma ve şirketlere bu konularda danışmanlık vermektedir. Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik bahsedilen alanlarda birçok çalıştay ve seminerler de düzenlemektedir.
Arş. Gör. Meryem DEDELER KENAR
Çukurova Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü
2008 yılında girdiği Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü lisans eğitimini 2013 yılında tamamlamıştır. 2013 yılında girmiş olduğu Ankara Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programını 2016 yılında tamamlayan Dedeler Kenar, 2016 yılından itibaren Ankara Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora Programına “Çevrimiçi Video Oyunlarında Görülen Siber Zorbalık Davranışının Duygu Düzenleme Güçlüğü, Öfke/Saldırganlık, Şiddet, Benlik Saygısı, Depresyon ve İntihar ile İlişkisi” başlıklı tez çalışması ile devam etmektedir. 2014-2021 yılları arasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışan Dedeler Kenar, 2021 yılı Ekim ayından itibaren Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde araştırma görevlisi olarak görevine devam etmektedir. Akademik ilgi alanları arasında intihar, çevrimiçi oyun bağımlılığı, siber zorbalık, Kişilerarası Kabul-Red Kuramı, duygu düzenleme gibi konular yer almaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi EDA ERMAĞAN ÇAĞLAR
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği
Eda Ermağan-Çağlar, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden onur derecesiyle aldı. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda tamamladı. Doktora sonrası çalışmaları kapsamında King’s College London’da sosyal bilimlerde nitel araştırma yöntemleri; Oxford Üniversitesi ve British Mindfulness Institute’de bilinçli farkındalık eğitim ve çalışmalarına katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği bünyesinde yürütmekte olduğu görevinin yanı sıra Northampton Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapan yazar, aynı zamanda, American Psychological Association (APA) ve British Psychological Society (BPS) bünyesinde uluslararası mentörlük çalışmalarını sürdürmekte ve farklı ülkelerde psikoloji alanında lisans sonrası eğitimlerine devam eden bireylere akademik danışmanlık yapmaktadır. Akademi alanındaki çalışmalarının yanı sıra bilinçli farkındalık, çözüm odaklı terapi, ilişki danışmanlığı ve EMDR yöntem ve teknikleri ile çocuk, ergen ve yetişkin bireylere yönelik psikolojik destek çalışmalarını sürdürmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi TUĞBA TÜRK KURTÇA
Trakya Üniversitesi
2010 yılında İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden mezun olmuş ve aynı yıl İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir ortaöğretim kurumuna atanmıştır. 2016 yılında Trakya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümüne araştırma görevlisi olarak atanmıştır. 2013 yılında Eğitimde Psikolojik Hizmetler anabilim dalında yüksek lisansı, 2017 yılında Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler anabilim dalı Adli Bilimler yüksek lisansını, 2018 yılında ise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık doktora programını tamamlamıştır. Halen Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık anabilim dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Doç. Dr. DİDEM RODOPLU ŞAHİN
Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi
Doç. Dr. Didem Rodoplu Şahin, lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünden 1999 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Yüksek lisansını Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Organizasyonu bölümünde 2001 yılında tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme bölümü dalında başladığı doktora eğitimini 2006’da bitirerek doktor unvanını aldı. 2007 yılında Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve mevcut durumda görevine devam etmektedir. 2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. 2017 yılında doçent unvanını aldı. Yazarın birçok kitap bölümü ve Hava Taşımacılığı Yönetiminin Temelleri başlıklı kitabı bulunmaktadır. Yönetim organizasyon, örgütsel davranış ve stratejik yönetim konularına yönelik birçok ulusal ve uluslararası çalışması bulunmaktadır. Ayrıca havacılık alanında yazılmış ulusal/uluslararası çok sayıda makale ve kitap bölümü vardır. Doç. Dr. Didem Rodoplu Şahin, Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.
Arş. Gör. SEVDİYE KEMİK
İstanbul Topkapı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü
Sevdiye Kemik, lisans eğitimini Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümünden 2018 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Yüksek lisansını Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Havacılık Yönetimi bölümünden yapmaktadır. Havacılık ve Orman Yangınları üzerine bildirisi ve kitap bölümü bulunmaktadır. Ayrıca yönetişim konulu bildirisi bulunmaktadır. Sevdiye Kemik, 2019 yılında İstanbul Topkapı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak başlamıştır ve mevcut durumda bu göreve devam etmektedir.
Doç. Dr. TÜRKAN KARAKUŞ YILMAZ
Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
2003 yılında Gazi Üniversitesi, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Bütünleşik doktorasını 2011 yılında ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde tamamladı. Doktora sırasında Iowa State Üniversitesi, Öğretim Programları bölümünde 1 yıl ziyaretçi araştırmacı olarak yer almıştır. 2012 yılında doktora öğretim üyesi olarak başladığı Atatürk Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde, 2018 yılında doçent ünvanını almış olup halen bu göreve devam etmektedir. 2018 yılında Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitiren Karakuş Yılmaz, 2019 yılında başladığı Atatürk Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümüne devam etmektedir. Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Metodoloji Destek Ofisi’nde “makale yazma”, Öğretme ve Öğrenme Merkezi (ÖGEM)’de ise “oyunlaştırma” üzerine öğretim üyelerine eğitimler vermektedir. 2009 yılından bu yana Avrupa çapında güvenli internet politikaları üretmek için yürütülen EU Kids Online ve devamındaki projelerde görev almaktadır. 2012 yılından bu yana “güvenli İnternet kullanımı” konusunda pek çok şehir ve kurumda seminerler vermiştir. Çok sayıda makale, bildiri ve kitap bölümüne imza atan araştırmacı “güvenli internet kullanımı”, “dijital oyun tabanlı öğrenme”, “oyunlaştırma”, “insan bilgisayar etkileşimi” üzerine çalışmalar yapmaktadır.
Arş. Gör. Dr. BİLGE ASLAN ALTAN
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim ABD
Bilge Aslan Altan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi bölümünde lisansını tamamlamış, devam eden süreçte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalında yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olmuştur. Halen ilgili anabilim dalında Dr. Araştırma Görevlisi olarak görevine devam etmekte, eğitim bilimlerine bağlı meslek bilgisi derslerinde öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Öğretmen yetiştirme, program geliştirme, uyarlama ve değerlendirme, öğretim teknolojileri alanında akademik ve bilimsel çalışmalar yürütmektedir.
Uzman Psikolojik Danışman SİNEM FARİZ
Milli Eğitim Bakanlığı
Sinem FARİZ, 2011 yılında Selçuk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalından mezun oldu. Yüksek lisansını 2017 yılında Gazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında tamamladı. Göreve başladığı 2012 yılından itibaren Ankara’da okul psikolojik danışmanı/rehber öğretmen olarak çalışmaktadır. Sakarya Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bilim Dalında doktora eğitimine devam etmektedir.
Doç. Dr. BETÜL DÜŞÜNCELİ
Sakarya Üniversitesi
Lisans öğrenimini 2008 yılında Sakarya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında tamamladı. 2009 yılında Sakarya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında yüksek lisans eğitimini, 2015 yılında doktora eğitimini Sakarya Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bilim Dalında tamamladı. Viktor Frankl Institute of Logotherapy’den Logoterapi eğitimi, Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden EMDR eğitimi aldı. 2021 yılında Doçent unvanını alan Düşünceli, 2021 yılında Doçent unvanını alan Düşünceli, 2017 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Doç. Dr. İDRİS GÖKSU
Mardin Artuklu Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü
2007 yılında Mersin Üniversitesi, Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, Bilgisayar Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuştur. 2007-2009 yıllarında Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yaptı. Yüksek lisans eğitimini 2012 yılında Fırat Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) alanında ve doktora eğitimini 2016 yılında Atatürk Üniversitesi BÖTE alanında tamamladı. 2009 ile 2016 yılları arasında Midyat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri bölümünde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 2016 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başlayıp 2021 yılında BÖTE alanında doçent unvanını almıştır. Halen aynı bölümde görev yapmakta olup lisans düzeyinde “Öğretim Teknolojileri”, lisansüstü düzeyde “Eğitimde Bilimsel Araştırma Yöntemleri” ve “Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu” derslerini vermektedir. Öğretim teknolojileri, öğretim tasarımı, uzaktan eğitim, mobil öğrenme, sanal gerçeklik ve dijital oyunlar konularında araştırmalar yapmaktadır.